BANOR

Detaljerad information om varje bana med höjdkurvor kommer under våren.

NY! VILDEN 28K

1 100 höjdmeter

Årets stora nyhet! Du springer två varv på Vilden 14k och kommer med andra ord att passera berget hela fyra gånger. Totalt bjuder banan på ca 1100 höjdmeter! Kanske sydsveriges tuffaste trailbana under 3 mil!

VILDEN 14K

550 höjdmeter

En utmaning som tar dig ut i den småländska vildmarken. Du kommer att passera berget två gånger med brutal stigning på den avslutande rundan efter varvning på arenan!

VILDEN 9K

250 höjdmeter

Inleder som Vilden 14k men nöjer sig med att utmana Taberg en gång. Du får en lagom lång, men tuff runda utmed Tabergsåns spänger och genom ett par rejält blöta kärr för att avsluta nerför masugnsstigen.

VILDEN 5K

100 höjdmeter

En kortare vildenrunda för ungdomar eller er vuxna som vill testa x-traillöpning. Rundan passerar Tabergsgruvan, några kärr och följer Masugnsstigen ner till arenan.

KNATTEVILDEN

35 höjdmeter

Lämplig för barn på egen hand eller tillsammans med vuxen. Banan passerar Tabergsgruvan, kuperad storskog och ett mindre kärr intill arenan. Genomförs utan tidtagning.

EXTREMVILDEN

En utmaning utöver det vanliga som tar dig ut i den småländska vildmarken. Du kommer att passera berget två gånger med brutal stigning på den avslutande rundan efter varvning på arenan!

12500

meter

500

höjdmeter

38

% stig

15

% skogsväg

20

% obanad skog

6

% kärr

6

% slalombacke

15

% asfalt

VILDEN

Inleder som EXTREMVILDEN men nöjer sig med att utmana Taberg en gång. Du får en lagom lång, men tuff runda utmed Tabergsåns spänger och genom ett par rejält blöta kärr för att avsluta nerför masugnsstigen.

8000

meter

230

höjdmeter

49

% stig

20

% skogsväg

18

% obanad skog

8

% kärr

0

% slalombacke

5

% asfalt

LILLVILDEN

Lämplig för ungdomar och vuxna som vill ta det lite lugnare. Banan passerar Tabergsgruvan, några kärr och följer Masugnsstigen ner till arenan. Elektronisk tidtagning med chip för redovisning i samlad resultatlista med födelseår.

4000

meter

100

höjdmeter

KNATTEVILDEN

Lämplig för barn, ungdomar och vuxna som vill ta det lite lugnare. Banan passerar Tabergsgruvan, kuperad storskog och ett mindre kärr intill arenan. Genomförs utan tidtagning.

1500

meter

35

höjdmeter

52

% stig

18

% skogsväg

3

% kärr

27

% asfalt

Har du bestämt dig? Anmäl dig idag för bästa pris!