Vilden X-TRAIL countdown – del 2

Publicerad: lördagen den 13 maj

Oj oj oj! Tiden tickar nu snabbt fram mot Vilden 2017 som går den 27:e maj. Det är alltså exakt två veckor kvar idag och i skrivande stund är det en knapp vecka kvar av ordinarie anmälningstid. I detta avsnitt får du veta hur du får chansen att vinna en superfin reflexmössa från TRIMTEX, hur lagtävlingen egentligen funkar och läsa en skön lopprapport från Lagen Fortuna Fighters 1 och 2.

Oscar titelförsvarare

Vi kan glädjande berätta att stormästaren Oscar Claesson, Sävedalens AIK, bestämt sig för springa även i år och försöka försvara sina tre raka segrar i Vilden. Supertalangen som ägnar sig åt såväl terränglöpning som längdskidåkning har visat sig väldigt svårslagen i denna typ av terräng. Det ska bli oerhört spännande att se om någon kan utmana 2017!

Vilden-flaska från TRIMTEX till alla som fullföljer

Sportflaskorna som ni som fullföljer ett Vilden-lopp får vid målgång är nu på väg till oss och de blir sjukt snygga. I målet kommer vi inte att ha engångsmuggar, utan här får ni er egna Vilden-flaska att dricka ur.

Två spännande utlottningar av fina priser

Den första gäller de två TRIMTEX reflective cap som vi lottar ut bland alla er som anmäler er innan ordinarie anmälan går ut, dvs senast fredagen den 19 maj. Med en reflective cap funktionsmössa så syns du garanterat i mörkret då hela mössan är i ett reflekterande material och lyser upp rejält även vid svagt ljus. Vinnarna presenteras här på hemsidan och på vår facebooksida redan på lördagen den 20:e maj och de får sitt pris i samband med uthämtningen av nummerlappen på tävlingsdagen.reflectivecap

Den andra utlottningen kommer göras bland alla deltagare och i potten ligger här en porträttfotografering värde 3000 kr hos fotograferna Sofia och Calle på NOOR STUDIO. Här utropas vinnarna först på tävlingsdagen och vinnaren markeras i resultatlistan bredvid prispallen. Själva priset utdelas i samband med ordinarie prisutdelning.

Lagtävlingen

Vi har fått lite frågor och synpunkter om lagtävlingen så här kommer lite mer info om den inklusive ett par nyheter för i år!

För att anmäla ett lag så behöver ni i laget maila in ett lagnamn till crew@vildenxtrail.se och uppge de 5 deltagare som ingår i laget.

Det är fr o m i år OK att blanda löpare i Vilden 10 km och 6 km. OBS dock att dessa lag enbart är med i utlottningen av lagpriser.

De lag som vill vara med och slåss om de finaste priserna i lagtävlingen behöver bestå av 5 st löpare i Vilden 10 km. Här kommer lagmedlemmarnas respektive tider från det individuella loppet att slås samman och kortast totaltid vinner. Har man med damer i laget dras 5 minuter/damlöpare av från totaltiden. Priset till snabbaste lag är som tidigare år varsin ”gourmetbag” med t ex kex, ost, dryck, chark, choklad mm. Även 2:an och 3:an får pris utifrån prestation. Bland övriga lag, såväl rena 10 km-lag som blandade 6 km och 10 km lag lottas ett antal priser ut och de markeras också på resultatlistan vid prispallen och priserna delas ut vid ordinarie prisutdelning. Anmäl ditt lag till crew@vildenxtrail.se – se till att alla löpare är anmälda så vi kan markera upp dem!

2016 hade vi ett härligt gäng muntra och lysorangea krigare på plats för att sporra varandra att fullfölja Vilden. Läs deras inspirerande lopprapport nedan.

Varmt välkomna till 2017 års Vilden X-TRAIL!

//Crew

 

Fortuna Fighters goes Vilden 2016

Vad gör tio kollegor med ett IT-projekt på Jordbruksverket som gemensam nämnare tillsammans på Tabergs motorbana utanför Jönköping en lördag i maj?

Jo, där stod vi iklädda lysorange funktionströjor med trycket ”Fortuna Fighters” på ryggen, redo att med skräckblandad förtjusning ge oss ut på ett 10 km långt äventyr bland tallhedar och mossar runt (och över!) Taberg. Hur hamnade vi där?

Ett par av oss tänkte springa loppet och fick idén att delta i Vildens lagtävling med ett 5-mannalag av kollegor från vårt kämpateam i projektet Fortuna – ett projekt som bl a gör det möjligt att söka, handlägga och betala ut stöd inom Landsbygdsprogrammet. Efter en lite trög start på värvningen stod vi plötsligt där med TVÅ lag!!! Vissa med en hyfsat regelbunden träningsbakgrund och andra i princip helt utan. Hela spannet fanns med! Vi var dock aldrig särskilt oroliga att vi inte skulle ta oss runt – ”det är mycket pannben i det här gänget” – och maxtiden på de 10 km i terrängen var 2,5 timmar.

Innan start var vi lite smånervösa men passade på att få en lagbild tillsammans med Lennart Vilden Hansson. Visst ser vi taggade ut?

Under loppet sprang, joggade och gick vi tillsammans med andra Fortunaiter och flera andra deltagare och fick gott om pepp, uppmuntran och en och annan gliring mellan varven.

Det jobbigaste men också roligaste var de stiglösa avsnitten där vi tog oss rätt ut genom vildmarken – en häftig frihetskänsla bubblade upp genom kroppen. Vi människor är ju formade för ett liv nära naturen, det känns här!

När vi så till sist fick jogga in mot målet på arenan var känslan trötthet blandad med endorfin-eufori och näven knuten i ett YES!

Kom nu spurtar vi allt vi har!!!

När vi mot slutet tog emot våra sista hjältar fick vi springa upploppet tillsammans och det kändes typ som vi vunnit VM tillsammans – en grym ”f-n vad vi är bra”-känsla som vi tog med oss tillbaka in i projekt Fortuna.

Afterworken och bildvisningen efteråt drog ner många skratt och något överdrivna historier om eskapaderna vi alla hade varit med om. Vem var egentligen skitigast? Och hade Micke suttit fast i mossen fortfarande om inte Petra, Eva, Anna och Demas drog upp honom?

I år blir det åtminstone ett lag. För kul för att låta bli!

//Fortuna Fighters

FacebookTwitterGoogle+Share
Publicerad i Okategoriserat