Inför tävlingsdagen 29 maj

Tourbacken

Nu rullar det på i hög fart mot söndag. Dagen D för alla trailälskare – eller hur?

Förberedelserna är i full gång. Banan är genomgången och dragen i friska härliga stråk fulla av blåbärsris, mosspassagerna är noggrant genomgångna och dragningen i ”Tour de Vilden-backen” planerad i detalj. Här ska vi ju mäta er tid i stigningen till toppen för att kunna kora vinnarna av Bergspriset i år igen.

På lördag byggs hela arenan upp och i år blir det en ännu kompaktare arena med nära till allt. Start, mål, servering och grill, sportförsäljning, nummerlappsutdelning mm ligger samlat på samma ställe. Bara Knattevilden som ligger på andra sidan parkeringen, men hit skyltar vi ordentligt så de minsta vildarna lätt hittar till sin egen busiga trailbana!

I år har vi ordnat så att vi har värdesaksinlämning i serveringen – så att den som vill lämna t ex sina bilnycklar i säkert förvar under loppet har ett bra alternativ för detta.

Vanligaste frågorna just nu är:

Vågar jag springa – orkar man fast man inte tränar så mycket? Och kommer jag fastna i mossarna?

>> Självklart kan alla ta sig genom banorna, t o m den på 10 km. Maxtiden är 2,5 timmar så det är gott om tid för alla!
Mossarna är inte lika djupa i år, och vi har som vanligt gått igenom dem noggrant för allas säkerhet. Djupaste punkten ligger nu på ca 45-50 cm och vi har dragit banan runt omkring den del som var djupast förra året så ingen ska behöva tycka att det blir otäckt.

Kan jag anmäla mig på plats? Kommer det finnas platser kvar?

>> Ja! Anmälan kan göras på plats mellan kl 8:15 – 9:30 och det finns ett hundratal startplatser att tillgå. Edfteranmälan sker i samma tält som nummerlappsutdelningen. Kom dock i god tid – förra året var det många som efteranmälde sig och det blir lite köer om alla kommer samtidigt. Eftersom sekretariatet behöver läsa in de efteranmälda senast kl 9:40 så måste vi stänga efteranmälan kl 9:30, så om det är kö då hinner vi inte få med alla som vill springa. Än en gång – kom i tid bara så får du en startplats! Vi tar både kort och Swish i efteranmälan och priserna är 100 kr för Lillvilden 2.8 km, 320 kr för Halvvilden 6 km, samt 400 kr för Vilden 10 km. Kontant betalning endast med jämna pengar! Är du medlem i arrangörsklubben får du 20 kr rabatt på Lillvilden samt 100 kr rabatt på Halvvilden och Vilden.

Hur länge kan man hämta ut sin nummerlapp på Intersports butik på A6?

>> Fram t o m lördag 28 maj kl 16:00 finns deltagarpåsarna där. Sedan tar vi dem till arenan så att ni som inte hämtat ut på Intersport får hämta ut på morgonen innan loppet. Vi kommer att lämna ut nummerlappar i nummerlappstältet från kl 8:15 t o m kl 10:00, dvs fram t o m första start.

Kan man seeda sig för att få en bra startposition?

>> Ja. Det finns seedningskriterier i PM. Du behöver kunna styrka ditt resultat, så tänk på att hänvisa till ett lopp med officiellt publicerade resultat!

 

Varmt välkomna!

//Vilden Crew

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share
Publicerad i Okategoriserat